NA POTEP ZA DOBER NAMEN

V naslednjih mesecih se bodo moje knjige potepale za dober namen, zato vam priporočam, da si pogosto ogledate nove vnose na strani, saj je velika verjetnost da boste tudi vi našli kaj zase.

Prva knjiga, ki komaj čaka da se odpravi na pot je Three Cups of Tea avtorja Grega Mortensona, ki je bila prodana v več kot 3,5 milijonih izvodov, v 39 državah.  Mortenson je bivši ameriški alpinist, ki je na odpravi na K2 hudo zbolel in sedem tednov okreval  v eni izmed pakistanskih odročnih vasi. Nad gostoljubnostjo, prisrčnostjo in nesebično pomočjo domačinov je bil tako presenečen in navdušen, da je obljubil sebi in njim, da se vrne in v obubožani vasi zgradi šolo. Do danes je Mortenson postavil na noge več kot 50 šol po najbolj odročnih in nedostopnih delih Pakistana in Afganistana.

Zanimive povezave:

http://www.ikat.org/

www.penniesforpeace.org

www.threecupsoftea.com

www.stonesintoschools.com

Kdor bi si knjigo želel prebrati, naj mi pusti komentar. Obdržite jo lahko en mesec, vsaka še tako majhna donacija pa je zelo dobrodošla, seveda pa ni nujna. Celoten izkupiček bo namenjen Fatima Jinnah Educational Complex , šoli mojega prijatelja v Kohatu, v Pakistanu, ki si želi z nudenjem izobrazbe vsem, tudi deklicam, ki jim je le-to večinoma onemogočeno, prispevati svoj delček k vzpostavitvi miru v deželi.  

Povezava na stran šole na Nabuurju, kjer se zbirajo prostovoljci z vsega sveta in pomagajo vasem v Afriki, Aziji in Južni Ameriki do boljšega jutri:

http://www.nabuur.com/en/village/kohat

This entry was posted in Naredi dobro delo and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s