Avočoko puding za vegance

Avočoko puding je nesporni zmagovalec. Danes ga je mama naredila prvič in vem, da bodo prihajajoči mrzli, deževni meseci pri nas doma v znamenju avočoko pudinga. Narejen je super hitro (manj kot 10 minut), je super okusen in zdrav.

V multipraktiku zmešamo lepo zrel avokado, sveže datlje, surov, nesladkan kakav v prahu in vanilijo. Dobimo gladek, kremast puding, za katerega ne bi nikoli mislili, da je popolnoma veganski. Nabit je z dobrimi maščobami in proteini, tako da je odlična hrana za pred in po vadbi ali pa za kadarkoli, ko nam zapaše nekaj sladkega.

Rada bi samo poudarila, da navaden kakav, ki ga lahko kupimo v naših trgovinah, ni niti malo podoben surovemu, nesladkanemu in neobdelanemu kakavu, ki je uporabljen v tem receptu. Ta zadnji je seveda dražji, a ko okusiš pravi kakav, pozabiš na ceno.

Avočoko Puding

1 zrel avokado (brez peške, seveda)
6-10 svežih datljev (odlične eko datlje pri nas prodaja Kalček v BTC-ju)
½ žličke vanilije
4 polne žlice kakava v prahu 
pol skodelice vode

Vse sestavine damo v multipraktik in mešamo, vmes prekinjamo in počasi dolivamo vodo. Mešamo tako dolgo, da masa postane gosta, kremasta in gladka…podobna pudingu. Dober tek!!

This entry was posted in Veganski kotiček and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Avočoko puding za vegance

  1. Špela says:

    Odličen blog. Hvala pa ti tudi za tale recept:)

  2. Tanja says:

    Hej, Špela,
    Če hočeš lahko malo spremeniš recept in uporabiš mandljevo mleko, namesto vode. Dobiš bolj poln okus pa še nekaj dodatnih maščob (ta dobrih, seveda:) ) in proteinov. Sama še nisem poskusila, ampak mislim, da bi bilo vredu tudi z ovsenim mlekom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s