Hip hip hura, za eko igrače, za naše najmlajše

Vesela nedelja! Zopet malo dežja, črni oblaki do tal in mraz. Sonce hoče, da bi njegove tople, prijetne žarke bolj cenili in zato nam jih nameni samo par dni na mesec. Hudoba!

Danes ne bom pisala  o koprivah, niti ne o regratu, čeprav oba še vedno lepo rasteta in sta na naših krožnikih skoraj vsak dan. Da ne bo kdo mislil, da sta to plevela. Ne, ne, to je preživeto mišljenje naših babic in dedkov. Koprive, regrat, tolščak in ostala divja hrana, se sedaj smatrajo za super hrano!! Nabita z divjo življenjsko energijo, polna uskladiščene sončne svetlobe, in vseh hranil. Poglejte si to: v koprivah je 6-krat več vitamina C kot v limonah, 5-krat več kalcija kot v kravjem mleku in 10-krat več železa kot v špinači. Limone so preškropljene, kravje mleko je nabito s hormoni in antibiotiki, špinača potrebuje vsaj malo naše pomoči, koprive pa so samorastniki, ki jih moramo samo nabrati in pojesti. Da koprive in regrat nikakor nista plevela, ve tudi   ANTHONY,ki je začel prodajati njuna semena. Ja, brez heca. V Ameriki se proda vse, celo semena kopriv in regrata. V ponudbi ima še divjo baziliko, goji jagode, kalendulo in maco.

Ja, nisem hotela pisat od kopriv, ampak od eko igračk za otroke. Verjetno je vse manj staršev, ki si želijo, da bi se njihovi otroci igrali z Made-in-China igračami, ki jih delavci izdelujejo z maskami na obrazu, da vsaj malo zmanjšajo vdihovanje strupenih snovi in z zaščitnimi rokavicami, da jim ne zasmodi prstov. Naš malček pa potem, hopla, gremo s tem v usta. Plastične igrače, pobarvane z umetniki barvami, lepljene z lepili, so verjetno res zadnja stvar, ki jo privoščimo otrokom, zato sem danes malo pobrskala po Etsyu in našla lep izbor prikupnih otroških igrač, narejenih ročno in iz eko materialov. Všeč mi je, če veš kdo je naredil izdelek, če veš, da je za to dobil pošteno plačilo in če veš, da z nakupom ne podpiraš modernega suženjstva. Prodajalci, umetniki oziroma obrtniki na Etsyu, so večinoma zelo prijazni in brez doplačila prilagodijo izdelek vašim željam. Če pa kupujete oblačila  pa tako ali tako naredijo vse po vaših merah.

Sedaj pa izbor eko igračk, s fotko in povezavo na Etsy trgovino. Da bodo vaši malčki veseli in zdravi. Takšni kot si vsi želimo!

1. MEDVEDEK

2.ZAJČICA BALERINA

3. RAČKA

4. ZAJČEK, MEDVEDEK, OVČKA

5.JESENSKA LEPOTICA

6. ZAJČEK ŠOLAR

Če tale bunny ni najbolj prisrčen pa nič nočem. Otroci ga lahko sami oblačijo ali pa mu snamejo težak nahrbtnik. Še ena dobra stran je ta, da je iz Anglije, zato za uvoz ne plačamo carine.

7. EKO ODEJICA

8. MEDVEDEK IZ MERINO VOLNE

9. EKO PETELIN

In tako naprej. Izbire je veliko: od igrač, do ropotuljic in vsega ostalega, kar sodi k veselim, zdravim otrokom. Vse to pa lahko z malo pridnosti in potrplenja izdelamo tudi sami doma, tako da vam zgornje slikice lahko služijo kot navdih.

Želim vam lepo, nasmejano nedeljo!

Shine, Inspire and Spread the Love,

Tanja

 

All the above photos owned by Etsy shop owners. Click the link to get to their stores.

This entry was posted in For Love of Our Planet, Na zdravje and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hip hip hura, za eko igrače, za naše najmlajše

  1. Liam says:

    Hey, Dear, I’m not one bit embarrassed to admit but I was missing you these last days. Good to see you back! The toys are too cute and besides they are organic. What more can one want for their wee ones!? The last line: Shine, Inspire and Spread the Love is exactly what you’re doing, so proud to know you. I really wish there are more and more young people like yourself, making the change the world needs!!! Here, I found this lovely song. For you.

    Have read your materials. You’re an artist. It was such an amazing read. Thanks so much for sharing it with me. Will send you an email in the days to come. Am working weekends as well.

  2. Trixie says:

    Kolk so luštne! Zmagovalec je pa petelin!!!

  3. Jest bi tud petelincka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s