Eleksir “Adijo prehlad”

S snegom pridejo tudi prehladi in zamašen nos in boleče grlo in druge nadloge, ki marsikoga hitro spravijo v slabo voljo. Ampak prehladek ali gripica res nista preveč dobra razloga za stresanje tečnobe vse naokrog. Sama nisem imela viroze ali česa podobnega že kakšnih 10 let, ampak sem pa bolna na drug, bolj “zaresen” in daljši način. Tako za kronične kot tudi akutne bolezni najbolj pomaga, če pri zdravljenju aktivno sodelujemo sami. Goltanje tablet pri prehladu ali gripi se mi je vedno zdela zelo slaba izbira. Bolje se je toplo zaviti in poslušati kakšno sproščujočo in pomirjajočo glasbo, saj se najbolj zdravimo, ko smo popolnoma sproščeni in zadovoljni. Pa malo meditacije ali vizualizacije, kakšna vzpodbudna knjiga in veliko dobre volje.

 Kadar nimamo previsoke vročine se lahko tudi en dan postimo, tako da pijemo samo čaje ali pa napitek iz ingverja, ki močno greje, je protivneten in sploh velik sovražnik mikrobov. Pri prehladu ali gripi močno pomaga tudi postenje z napitkom Vitamineral Green, v katerem so razne žitne trave, brokoli, alge in še in še pa tudi encimi in kar je najpomembneje –  zelo veliko različnih vrst probiotikov. Da dobi pijača bolj grelen učinek lahko v kozarec stisnete nekaj soka ingverja, posušen ingver, v prahu pa ima še močnejši grelni učinek.

Za hitrejše okrevanje pa si lahko pripravmo tudi tale eleksir, kjer uporabimo namesto ingverja, še bolj “vroč” kajenski poper:

Eleksir “Adijo prehlad” (za 2 osebi)

1 1/2 skodelice svežega korenčkovega soka 
1 skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka 
Ščepec kajenskega popra

 

Na zdravje in na zimo brez bolezni!

Lep vikend,

Tanja

This entry was posted in Na zdravje, Veganski kotiček and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s