Meditacija za otroke/ Meditation for Children

Otroci so rojeni zen mojstri. Njihov um je še svež in prožen, ter neobremenjen z ocenami in zabetoniranimi idejami o tem in onem. Meditacije se ponavadi naučijo z lahkoto, s knjigico Peaceful Piggy Meditation pa bo uvod v le-to še lažji in bolj zabaven. Knjiga je duhovito ilustrirana, “navodila” pa so napisana zelo preprosto in otrokom prijazno. Gre za vipassana meditacijo oz. opazovanje diha. Otroke pa tudi nauči, kako se za trenutek ustaviti in opaziti svet okrog sebe. Knjigo lahko naročite preko spletnih strani amazon.com ali amazon.de.

Children are natural zen masters. They look at things with fresh eyes and their minds are not yet burdened with judgements and preconceived ideas. Meditation comes to them naturally and one of the cutest books on the matter is Peaceful Piggy Meditation. The instructions are simple and clear and children can read it on their own or with their parents/guardians. Step by step they will learn how to practice vipassana meditation (observing your breath, being with your breath), which is tremendously helpful to help a child deal with anger, sadness, fear or any other situation that feels overwhelming. They will also learn how to be mindful and present. Available through Amazon.

This entry was posted in Life is a meditation and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Meditacija za otroke/ Meditation for Children

  1. Naja says:

    Joj kako srčkana knjiga in kako koristna za otroka. Ko bi le starši namesto trapastih računalniških igric otrokom raje kupovali takele knjige. Potem bi se od igric poneumljeni, podivjani, nasilni otroci počasi spet prelevili v prijazna, sočutna bitja, pripravljena pomagati drug drugemu, razumeti drug drugega. Spet bi bili taki kot so še vedno njihovi vrstniki v deželah kjer te zasvojenosti z igricami še ni.
    Še več takih predlogov prosim, mogoče bo kdo ugotovil, da se lahko otroku podari tudi kaj drugega kot igrica.
    Naja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s