Domača Nutella za medvedke sladkosnedke

 

Za vse medvedke sladkosnedke, ki ne marajo trgovin in industrijskih umetnij: doma narejena Nutella. Veliko bolj okusna kot tista običajna, predvsem pa neprimerno bolj zdrava. Še vedno pa ne tako zelo zdrava, da bi jo jedli vsak dan.

Skrivni recept:

Za 400g namaza potrebujemo:

-300g lešnikov

-60g kakava v prahu

-60g nerafiniranega sladkorja ali agavinega nektarja

-7 žličk lešnikovega olja (če boste uporabili sladkor)

-1/2 žličke prahu za espreso (po želji)

Lešnike prepražimo v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 150 stopinj. Lešnike razporedimo v eni plasti na velik pekač in jih pražimo približno 15 minut oziroma dokler lepo zlato ne porjavijo. Nato s čisto krpo z njih zdrgnemo kožico.

Lešnike in kakavov prah stresemo v multipraktik in sekljamo dokler ne dobimo gostega čokoladno- lešnikovega masla. Multipraktik bo na začetku rohnel kot vrag. Ne prestrašite se, ampak kar mirno pritiskajte na gumb za pulziranje in občasno postrgajte maso s sten posode, da se vsa vsebina lepo enakomerno zmelje v gosto masleno kremo.

Dodajte sladkor, ki ste ga zmleli v prah v mlinčku za kavo, olje in prah za espreso. Če se želite izogniti olju lahko namesto sladkorja uporabite agavin nektar (lahko tudi kokosov). Mešajte dokler ne dobite lepe goste kreme.

Nutello hranite v hladilniku, v majhnih kozarčkih na navoj. Pred uporabo jo ogrejte na sobno temperaturo.

Če ste alergični na lešnike jo lahko pripravite s tahinijem.

 Najboljša je, če jo jemo toplo oblečeni v tri volnene puloverje z visokimi ovratniki, nekje nad dolino, na prisojnem pobočju, kjer že cvetijo telohi in kjer zrak diši po iglicah. Pa ne pozabite na termovko z zelenim čajem z jasminom.

Sladek vikend!

Image of homemade Nutella via Tumblr.

Advertisements
This entry was posted in Veganski kotiček and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Domača Nutella za medvedke sladkosnedke

 1. Tanja, zadnje čase imaš same sladke objave za skušnjave 🙂 Mmmmm, škoda ker se ne materializira še na mojo stran monitorja. Imaš kakšno rešitev za to zagato? 😉
  Lep vikend tudi tebi,
  B

  • Tanja says:

   imam. hitro v kuhinjo in veselo na delo. 🙂 lahko pa malo počakaš na moje boljše zdravje, potem pa prideš na degustacijo k meni. itak imaš obljubljen še en smoothie, če me spomin ne vara.

   lepo, lepo se imej!

 2. Liam says:

  Marry me, marry ME 🙂 🙂 🙂

 3. Tanja says:

  oh, my, oh my, my first marriage proposal! *faints* won’t be able to sleep tonight. not even remotely possible. 🙂 🙂 so, do i get a diamond ring?

 4. Liam says:

  What about 3 acres of sunkissed land, an orange grove and a fully renovated 19th century mill? And dark starry nights with the song of crickets? 🙂 🙂

 5. Tanja super si!:)
  Pridem na degustacijo, ti ob naslednji meditaciji pošljemo paketek energije za zdravje 😉

  Tvoj kolega (zaročenec to be) ima pa dobre predloge, vredne razmisleka, hehe :))

 6. Tanja says:

  O, super, komaj čakam na pošiljko energije. Jo zelo, zelo potrebujem. Ja, moj zaročenec je pa od vraga, a ni! Res sem ena velika srečnica….pomarančni nasad! Ga moram vprašat kako kaj kaže z avokadi, teh dost uničim. so alfa in omega presne hrane pozimi, ko ni ničesar na vrtu.

 7. Tanja says:

  @Liam: Yay!! I’ve got to be the luckiest girl in the world. My husband-to-be has an orange grove!! Where about if I may ask? 🙂 🙂

 8. Liam says:

  I knew oranges would be irresistable. 🙂 Who cares for diamond rings if one can have orange trees, right? Located in the sunniest region of Europe with around 3000 hours of sunshine annually. 🙂
  Hugs!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s