Panj čebel za valentinovo

Ravnokar sem U. izročila darilo za valentinovo. Praznika sploh ne maram, imam pa rada ljubezen in darila, ki spreminjajo svet. In tako je moj fant danes dobil panj čebel, ki sem ga v njegovem imenu kupila pri dobrodelni organizaciji HEIFER, ki pomaga najrevnejšim. Pomoč pri Heiferju pa izgleda takole: kupiš kozo, bivola, kamelo, zajce, race, piščance, čebele, gosi…ali pa semena. Družina dobi tvoje darilo in s tem mleko, jajca, med, cvetni prah, matični mleček ali pa vrt poln zelenjave. Ko imajo živali prvega mladiča, ga dotična družina podari naslednji družini in naslednja družina naslednji in tako je vse več družin, ki niso lačne in se lahko začnejo posvečati življenju. S prodajo mleka, jajc, medu, zelenjave družina dobi še zanesljiv vir zaslužka…in otroci lahko začnejo hoditi v šolo.

U. je torej podaril čebele, ker je med zelo hranilen, matični mleček učinkovito preganja bolezni, saj povečuje odpornost, cvetni prah je pa sploh bomba, saj če gre kaj verjeti presnemu guruju Gabrielu Cousensu, vsebujejo 3 velike žlice vsa hranila in kalorije, ki jih človek potrebuje na dan. Poleg tega pa bodo čebele z opraševanjem poskrbele še za boljši donos zelenjave in sadja v celi vasi in tako bomo pridobili vsi!

 

Advertisements
This entry was posted in Naredi dobro delo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Panj čebel za valentinovo

  1. U. says:

    Hvala za res lepo presenečenje. Poljub!

  2. Rumi says:

    Hvala za čudovit namig. Pri izbiri daril vedno rada izberem kaj takega z dolgotrajnim učinkom ampak tale Heiferjeva darila prekosijo vse kar mi je doslej prišlo na misel. Res odličen izbor živalic. Čebelice so mi najljubše ampak se bom kdaj odločila tudi za zajčke, piščančke, račke in goske. Vse te živalce so tako nezahtevne za prehraniti, hitro zrastejo, se razmnožijo pa še njihovi iztrebki obogatijo zemljo za vse druge pridelke. Sem se odločila, da bom čisto vsak mesec nekoga presenetila z enim od teh živih darilc. Uh, če samo pomislim koliko hrane lahko podarim za samo 20 ali 30 dolarjev!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s