Pesem o knjigah / A Book Poem

I just realized today, that there’s a poem out there written about me! 🙂 I’ve had many addictions in my life, like addiction to sweets and chocolates, addiction to playing sports, addiction to shopping but now all that is gone and there’s only one obsession remaining: buying books, reading books, buying books, reading books. And here’s a lovely, lovely poem that perfectly describes me:

Books to the ceiling,
Books to the sky,
My pile of books is a mile high.
How I love them! How I need them!
I’ll have a long beard by the time I read them.
 

Arnold Lobel 

 What about you? Any obsessive-compulsive book buyers and readers out there?

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Pesem o knjigah / A Book Poem

 1. Liam says:

  Awww. The poem’s so cute and funny. I too love to read and hardly go anywhere now without my Kindle. The best device they could think of!

 2. Liam says:

  I’d just like to let you know that google ads started appearing on your page. I guess they are unauthorized, so do contact WordPress to let them know.

 3. Tanja says:

  Thanks Liam. Where are these ads coming from! I haven’t signed up for them or anything!! I hate ads so much and having them on my site is really disturbing. Have just contacted WordPress and hope they can sort it out. Thanks for letting me know, though.

 4. Rumi says:

  Res srčkana pesmica. Pri nas doma se knjige tudi kopičijo v stolpe do stropa. Ampak ravno ta teden nam mizar pripelje veliko knjižno omaro tako, da bo končno malo reda. Res sreča, da imamo zadnje leto Kindla, drugače bi bila še hiša kmalu premajhna. 🙂
  Sama tudi zelo rada berem, samo časa zaenkrat še nimam, tako da vsak večer preden omahnem v posteljo samo malo prelistam kupček, ki me čaka na polici ob postelji. So pa to predvsem “strokovne” knjige o biodinamičnem vrtnarjenju, nabiranju in prehrambeni vrednosti divjih rastlin, pa knjige o presni hrani. Toliko bi se morala še naučiti pa mi tako manjka časa, sploh sedaj spomladi, ko se ja začela sezona vrtnarjenja. Ampak ko bom velika (beri: imela manj obveznosti) bom pa prebrala prav vse zaloge. Samo kakšnih sto let bom morala dočakati. 🙂 🙂

 5. janez says:

  Namesto grmade knjig imam sedaj polno košaro pri Amazonu in namesto težav z držanjem težkih knjig v postelji, prebiram e- verzije in ko se mi vid malo zamegli, enostavno povečam črke. Res pa je, da ni tistega prijetnega občutka, ko si knjigo tudi fizično čutil, vsaj pri nekaterih si lahko občutil skrivnostnost, katero je bilo razbrati že ob dotiku (kot na primer pri takih, ki si jih predstavila s fotografijo). nekatere so bile utrujene še bolj kot jaz, ki sem jih prebiral, mnoge so pripovedovale zgodbe o svojih bralcih, pa še bi se kaj našlo. Ampak, elektronska ali hard copy, brez njih enostavno ne gre.

 6. Sabina says:

  Prikupna pesem!
  Čudovito je ujeti čas za branje. A tudi moj je največkrat vezan na službo (otroci, učenje, odnosi…). Se vmes ujame kaj za dušo. Pa za zdravje. Za žensko dušo. In seveda za tvoj, no pa še kakšen blog. Se vama z Rumi priporočam za kakšen naslov. Sončno in pravljično pomlad vsem skupaj!

 7. Rumi says:

  Sabina živijo,
  ker si omenila, da vrta nimaš ti ne bom priporočala knjig o pridelovanju hrane čeprav so meni ravno te najljubše, saj ni večjega veselja kot pridobljeno znanje takoj preliti v prakso in že v nekaj tednih videti rezultate na močnih, zdravih rastlinicah, ki jih imaš vedno sveže na voljo za pripravo neoporečnih obrokov.
  Z veseljem pa ti priporočam tri knjige Gabriela Cousensa izjemnega strokovnjaka za prehrano sodobnega človeka. Knjige so polne strokovno utemeljenih nasvetov kako s pravilno izbrano prehrano čimbolj nevtralizirati škodljive vplive okolja. Naslovi so naslednji: 1. Conscious Eating, 2. Rainbow Green Live-Food Cuisine in 3. Spiritual Nutrition. Vse dobiš pri Amazonu. Zelo obsežno branje, ampak ne bo ti žal, saj je na enem mestu zbrano čisto vse, kar je potrebno vedeti za ohranjanje zdravja.
  Lepo se imej in uživaj pri branju in na sončku.

  • Sabina says:

   Rumi, najlepša hvala! Bom poiskala….Ko se nam uspe preseli iz bloka in mesta, pa se ti oglasim:).
   Uživaj v pomladi in vsem, kar imaš rada!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s