Praznovanje pomladi in zelene krtine

v nedeljo je bil velik praznik. pri naših ljubčkih na severu indije in v nepalu so praznovali holi (festival barv), pri nas pa ostaro. oba praznika pa naznanjata in se veselita prihoda pomladi. jaz sem proslavljala tako po mačje. ves dan sem se martinčkala na terasi med rožicami, ostali pa bolj delavno in na terenu. oče je posadil sibirske borovnice in štiri sadike goji jagod ter naredil lifting starim malinam.

Sibirska borovnica Blue Velvet, rodi že maja:

Goji jagode:

 mami pa…ja. mami je zelo inovativne sorte in je ugotovila, da je naš vrt čisto premajhen pa tudi, le zakaj naj bi šlo garaško delo krta v nič? pozimi je naredil tisto, za kar smo mi potrebovali na vrtu deset let, namreč super rahlo zemljo. in tako sedaj na našem travniku iz vsake krtine raste solata. ja, ja in ker je zemljica luksuzna kot nastanitev v hotelu s petimi zvezdicami je jasno v ceno vštet tudi privat rastlinjak, ki je sicer počena skleda za čaj, a tega solata ne ve. in danes so, verjeli ali ne, sadike že skoraj še enkrat večje kot v nedeljo. tale slika je nedeljska:

 Uživajte pomlad in naberite kaj dobrega za večerjo. Pa ne s polic Mercatorja, ampak s trgovine zelene, kjer je vse brezplačno in za naše zdravje neprecenljivo.

tako, upam da ste tudi vi imeli lep vikend in da bo takšen tudi vaš teden.

This entry was posted in For Love of Our Planet, Garden of Eden and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Praznovanje pomladi in zelene krtine

 1. Manca says:

  Spet zelo srčkan in koristen prispevek. Tvoja mami je pa res iznajdljiva. No od sedaj naprej se tudi jaz ne bom več jezila nad krtinami in jih kar naprej ravnala z grabljami. To je pa čisto res, da je zemlja v krtinah tako fina in rahla, da jo je moja mama vedno uporabljala za sajenje rož v cvetlična korita.
  Za sibirske borovnice pa tudi še nisem slišala. Odlične so, ker zorijo že maja ko ni še nobenega drugega sadja. Danes popoldne jih gremo kupit k Breskvarju, sem jih takoj poiskala po netu.
  Uživaj lep dan na svoji sončni terasi.

 2. Flora says:

  Pridni zelo!!! Uživaj, mačkica 🙂

 3. Sabina says:

  Luštno, ni kaj! Bom priporočila staršem…
  Naj vam sije sonček!

 4. miran says:

  zanimiv izbor jagodičevja in če prav razumem so tele sibirske borovnice čisto nekaj drugega kot ameriške in seveda naše. A zrastejo tako kot grm, tako da križ ne trpi preveč, ko jih nabiraš? Pa še tole me zanima, a se solata ne bo nič skuhala pod stekleno posodo? se mi pa zdi ideja s krtinami fenomenalna. Preden jih razgrabiš in je trava godna za prvo košnjo, se že dobro naješ prve solate. Lep dan in čim več idej, se priporočam.

 5. Tanja says:

  Miran, živijo, solato zračimo, tako da je vse pod kontrolo. Ko pa bodo dnevi še malo toplejši, čez dan ne bo pokrita. Borovnice pa zrastejo kot grm, ne vem sicer točno kako visok, a verjetno nekaj takega kot ameriške. Imej se!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s