Sleepless in the Woods

I can’t sleep, which is no big deal if you take sleeplessness for what it is, namely – sleeplessness. As long as your thinking mind doesn’t start to make a fuss about it, like how am I going to function tomorrow at work, how will I cope with everything if I am not rested you’re safe. So what I try to do on sleepless nights is enjoy them. I put on a guided meditation, usually by Bodhipaksa and just let his voice carry me inside, to a place of eternal joy and tranquility and ease. Or I simply breathe: in, I’m relaxed, out I’m at ease, in relaxed, out at ease and I enjoy the uniquness and a miracle of each breath. Or like today: I’m listening to a Casanova cat walking around our house and meowing and meowing and meowing his heartbreak away.

 

(Image found on Tumblr.)

This entry was posted in Life is a meditation and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sleepless in the Woods

  1. janez says:

    Kar težko si predstavljam, da bi takole z lahkoto opravil s, po mojem, kar resno težavo. Da ti to lahko uspeva moras res biti že kar “dobro trenirana” in k nespečnosti dodam še mačje zavijanje, pa še toliko bolj. Zanesljivo pa so to res pravi načini za premagovanje ovir, ki si jih ali pa nam jih vsakodnevno postavjajo v naše življenje. Brez takega obvladovanja in takega dojemanja bi se lahko kaj hitro zgodilo, da bi človek obupal. In ko tole pišem, poslušam eno lepo od Cat Stevensa, Morning Has Broken, ki se prav lepo poda k tvojemu zapisu. Bodi lepo in hvala.

  2. Tanja says:

    Janez, dobro jutro! Grem že na Youtube preverit Cat Stevensa. 😉 Pa še noč se je kasneje izkazala za sploh ne tako zanič, tako da sedajle čisto budna uživam….ne, ne ob potici, ampak ob…surprise: mandljevem mleku. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s