Naši sponzoriranci iz Nepala (1.del)

Nekaj svežih fotk sponzorirancev iz Khanbarija.

“Naša” Suju je februarja dopolnila 8 let. Živi z očetom, mamo in enoletno sestrico.Preživljajo se s kmetovanjem. Je zelo pridna deklica, odličnjakinja, ki jo posebno veselita matematika in zgodovina.

 

Apuna je bila aprila stara 9 let. Ima dve sestri stari 12 in 7 let in 2 leti starega bratca.  Oče je družino zapustil in odšel v Indijo, tako da so otroci sami z mamo. Apuna je zelo pridna v šoli, odličnjakinja, z najvišjim povprečjem med vsemi sponzoriranci.

Apuna (druga z leve) s sestricami in babico. Apuno sponzorira Hilda, oziroma njena hčerkica Maja:

 

Shakila bo avgusta stara 8 let. Ima dve sestri. Tudi njena družina živi samo od kmetovanja.  Zelo rada hodi v šolo in dosega prav dober uspeh.

 Sakila (na levi), ki jo sponzorira Lili:

 

Basanti bo junija dopolnila 9 let. Živi z ostarelo babico. Najbolj jo veselita matematika in nepalski jezik.

Basanti z babico. Basantijin sponzor je Miha:

 

Buddhi bo februarja star 10 let. Ima 14 let staro sestro. Oba morata pridno pomagati pri hišnih opravilih in na polju, saj sta starša že zelo stara. Ker nima dovolj časa za domače naloge in učenje je v šoli zadosten.

Buddhijev sponzor pa je drugi Miha:

 

Santosh je najstarejši od vseh sponzorirancev in iz največje družine. Avgusta bo star 11 let in ima tri odrasle sestre in brata, ki pa je tudi še šolar. Je zelo prizadeven dečko, saj se ob delu na polju tudi zelo pridno uči.

 Santosh je eden od dveh fantov, ki sta pod okriljem sester Petre in Martine

V prihodnjih dneh pa prilepim še slikice ostalih sponzorirancev, potem pa še srečkote, ki so sponzorje dobili na novo.

This entry was posted in Naredi dobro delo and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Naši sponzoriranci iz Nepala (1.del)

 1. Liam says:

  I can’t wait to see all these kiddos in person as well as those from the orphanage. Somehow I feel, we’ll be having lots of fun. 🙂 Nick and I just bought a Lonely Planet guide to Nepal yesterday as we’ll also do some trekking and temple hopping. I so wish you could go with us. Some girl company is always fun.
  Much love!!

 2. Janez says:

  Tanja, ne vem , če se ne bom kljub dvema otrokoma s Filipinov odločil še za enega iz Nepala. Otroci zgledajo neverjetno urejeni in več kot jasno je, da jim je šolska uniforma “sveta” in čeprav nisem zagovornik uniform, bi ob vse večjem razlikovanju v naših šolah in v času ko postaja zunanja podoba pomembnejša od vsebine, našim šolnikom predlagal, da bi razmislili o obveznih uniformah. Nenazadnje bi olajšali življenje tudi mnogim staršem, predvsem pa otrokom, ki bi namesto o tem, kaj bodo oblekli, da bodo izstopali pred sovrstniki in bili “in”, raje razmišljali kako bodo izstopali v razredu po tem, da so bolj prijateljski, prisrčni, tovariški in da več znajo.

  Upam, da bo odziv na tvoj nevsiljiv poziv čim boljši, bilo bi pa več kot odlično, če bi se našlo še nekaj Liamov in Nickov, ki bi bili pripravljeni oditi v Nepal kot prostovoljci, ki bi pomagali otrokom pri učenju, mogoče pa tudi lahko pri izboljševanju bivanjskih razmer pretresljivo revnih družin.

  Res si lahko vesela in srečna!

 3. Sabina says:

  Kol’k simpatično in ganljivo!
  Pomežikec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s