Presni veganski proteini

Nikoli nisem bila prav pridna za jemanje prehranski dodatkov…enostavno zato, ker se mi je zdelo, da iz večinoma ali v celoti presne hrane dobim vse kar moje telo potrebuje. V zadnjih nekaj dneh, odkar sem začela brati to knjigo pa sem svoje mnenje popolnoma spremenila. Če si kronično bolan, ostarel, pod stresom, če imaš fizične in psihične napore, s še tako polnovredno in uravnoteženo prehrano ne moreš dobiti zadostnih količin vitaminov, mineralov, aminokislin…, skratka hranil. Posledica je počasen, a vztrajen razvoj različnih bolezni, prehitro staranje, splošno slabo počutje in slabljenje genetskih zasnov, kar se potem odraža na naših nič krivih potomcih.

Seveda sem šla takoj v akcijo in vikend preživela v iskanju kar se da naravnih prehranskih dodatkov. In seveda na trgu se danes najdejo že odlične stvari, ki jih je zagotovo pravo veselje jemati. Najprej sem naročila presne veganske proteine Sun Warrior.

Pripravljeni so z bio fermentacijo nakaljenega polnozrnatega rjavega riža, torej po popolnoma naravnem postopku, kjer delo namesto kemikalij opravijo naravni encimi. Zato so izjemno dobro prebavljivi (98%) in primerni tudi za majhne otroke in starostnike.

Vsebujejo kar 85% proteinov, z vsemi esencialnimi aminokislinami v uravnoteženem razmerju. Če zaužijemo dve merici dnevno  pokrijemo potrebe po trojčku cistein, glutamin, glicin iz katerih se v telesu sintetizira glutation, za naše telo najpomembnejši  antioksidant, ki nas ščiti pred prostimi radikali, ima glavno vlogo pri razstrupljanju kemikalij ( s katerimi je naše telo, zaradi vse večjega onesnaženja hrane, vode, zraka, oblačil…. iz leta v leto bolj obremenjeno), pri delovanju imunskega sistema in igra glavno vlogo v celi vrsti metabolnih in biokemijskih reakcij. Od količine glutationa v telesu je odvisno predvsem delovanje imunskega sistema, živčnega sistema, gastrointestinalnega sistema in pljuč.

Ker so pripravljeni iz nakaljenega rjavega riža vsebujejo tudi veliko vitaminov B skupine – tiamina, riboflavina, niacina. Bogati so tudi s tokoferoli in tokotrienoli. Od mineralov izstopajo železo, kalij in fosfor.

 Izbiramo lahko med naravnim, vanilijevim in čokoladnim okusom, so lepo gladki in jih enostavno zamešamo v smoothieje, mandljevo, konopljino ali kakšno drugo mleko. Ne vsebujejo ničesar, kar ne bi bilo popolnoma naravno in presno, dobimo pa jih lahko pri Vitacost-u  in pri nas v spletni trgovini Superhrana.si.

 

This entry was posted in Na zdravje, Veganski kotiček and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Presni veganski proteini

 1. Sabina says:

  Zanimivo! Uživaj v nadaljnem “odkrivanju neznenega” ter seveda okusu vanilije! 🙂
  Naj ti sije sonček!

 2. Rumi says:

  Bi se kar strinjala, da živimo v tako “napornih” časih, da tudi z najbolj skrbno načrtovano prehrano težko oskrbimo naše telo tako dobro, da bi se lahko zoperstavljali stresu, ki smo mu izpostavljeni vsak dan od rojstva do smrti, kajti najhujši stres za naš organizem predstavlja okolje v katerem živimo. Evolucija pač ni mogla iti v korak s tehnološkim razvojem in naši organizmi delujejo po enakih mehanizmih kot organizmi naših daljnih prednikov, ki so dihali čist zrak, pili čisto vodo, jedli hrano, ki jo je dala narava, prebili večino časa zunaj, oziroma v bivališčih narejenih iz naravnih materialov, ki niso bili nikoli izpostavljeni radioaktivnim in ionizirajočim sevanjem in še in še bi lahko naštevala. Le kako naj kljubujemo vsemu temu? Kako naj naš organizem razstrupi vse te obremenitve. Verjetno mu res lahko pomagamo samo z dodajanjem velikih količin aminokislin, maščobnih kislin, vitaminov in mineralov, saj potrebuje za razstruplanje vse te okoljske nesnage bistveno več kot mu zagotovi normalna prehrana. In s tem se sigurno lahko izognemo večini bolezni, ki masovno ogrožajo modernega človeka.
  Kar pridno se napolni z kar se da naravnimi dodatki, ki ti bodo sigurno pomagali do boljšega počutja.

 3. Barbara says:

  Mene pa zanima za koliko časa misliš da je 1kg proteinov, ker cena je kr huda…

  • Tanja says:

   Barbara, živijo. Lepo, da si se oglasila.
   Če jemlješ 1 merico na dan (21 g) jih je za 49 dni. So pa res, res vrhunski, tako, da če le lahko, se ti jih po moje splača kupiti. Absorbcija je kar 98 procentna, poleg tega pa imajo še veliko vitaminov B, ker so iz fermentiranega nakaljenega riža.

   • Goran Pilih says:

    Tanja pozdravljena,

    imam eno vprašanjce…ali si ti naročila omenjene proteine v Sloveniji ali iz Amerike? Če si jih iz Amerike ali so mogoče kakšne težave pri uvozu hrane v EU?

    Bi bil kdo mogoče zainteresiran za skupinski nakup in delimo stroške pošiljanja…

    Lep dan vsem,
    Goran

    • Tanja says:

     Goran, živijo,
     lepo, da si tu. 🙂 Proteine sem naročila po internetu pri ameriški firmi Vitacost. Z uvozom prehranskih dodatkov ni nobenih težav, seveda pa je ob uvozu treba plačati 8,5% DDV-ja in če vrednost pošiljke presega 150 EUR tudi carinske dajatve. Stroški pošiljanja pa so odvisni od teže naročenega blaga tako, da žal ne bo nič ceneje tudi, če se vas dobi več skupaj.
     Lep večer!

 4. Kine says:

  Živjo, tudi sam večinoma naročam iz vitacost-a ali iherb-a. Cene so večinoma polovico naših – da jim j…m marže.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s