To Give Is a Privilege

To see this picture is such a delight, such joy and happiness. To see how big a difference  little money and attention can bring to those in need. I don’t think there’s greater joy than to be able to give and to make the lives of our fellow souls easier and happier.

“Our” kids (all beautifully dressed) from the orphanage in the town of Khandbari in eastern Nepal, doing their homework…sitting not on the floor but at the table and on the chairs. Yay!!

This entry was posted in Naredi dobro delo and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to To Give Is a Privilege

 1. Sabina says:

  Urejeno in navdihujoče! Poskušam si predstavljat, kako ti učenci so, kako se počutijo, kaj je za njih sreča, zadovoljstvo, kaj znanje…
  In kaj je lepšega, kot nekaj podariti-pozornosti, čas, denar…
  Bodi lepo!!!!

  • Tanja says:

   Joj, res, Sabina. Tako veselje jih je videti po letu in pol ko jim pomagamo…ne le mi, pač pa mnogi dobri ljudje, kot si ti…Ko smo začeli so bili taki revčki, da se ti je srce trgalo: slepi zaradi podhranjenosti, z driskami, brez primernih oblačil, šolskih potrebščin…Danes je vse skupaj čisto nekaj drugega!

 2. janez says:

  Kaj lepšega za zaključek dneva ni možno dobiti in prav neverjetno je, kaj je mogoče narediti z malo, malo finančnimi sredstvi, z veliko potrpežljivosti, zanesenjaštva, zvrhano mero idealizma in velikim srcem. Upam, da nas bo podobno mislečih vse več in da, upanje umira zadnje.

 3. Rumi says:

  Takale fotka pa res človeka osreči in mu da še večji zagon. Kako lepo je videti otroke, ki so že v najnežnejših dneh ostali brez staršev, ljubezni in varnega zatočišča, čisto sami, nebogljeni v eni najrevnejših dežel na svetu, kjer ni sociale, ki bi poskrbela vsaj za tisto najnujnejše – hrano in streho nad glavo, takole lepo preskrbljene. V lepih čistih oblačilih, z bleščečimi lasmi in vedoželjno sklonjenih nad šolske knjige. Bravo tebi, ki si gonilo te osrečujoče akcije, bravo vsem, ki prispevajo denar, da otroci niso lačni in oblačila, da se otroci počutijo enakovredni drugim otrokom (mislim, da so najbolje oblečenimi Nepalčki), bravo Dunji, ki je otroke naučila osebne higiene in jim priskrbela potrebno “opremo”. Takale fotka je najlepša nagrada za trud in vzpodbuda za naprej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s