Presna veganska juha s semeni chia

 Rada imam presne juhe, ker lahko tako fino porabiš zelenje, ki je podivjalo na vrtu in ker jo vsakič lahko prilagodiš svoji lakoti: če je le-ta manjša uporabiš vodo, če je volčja pa fino mastno mandljevo mleko. Danes smo večerjali meni najboljšo presno juhico do sedaj in sicer s semeni chia.

Tukaj je še za vas!

Sestavine za 3 osebe:

 1 majhna bučka

1 majhna kumara

1 korenček

košček rdeče paprike

majhen cvet brokolija

½ avokada

2 žlici semen chia

šopek peteršilja

zeleni del mlade čebule

vejica bazilike

košček rdečega feferona (1 cm)

nekaj listov svežega žajblja

1 žlička misa

sol in poper po okusu

Semena chia namočimo v 1 dcl vode za 10 minut, da nabreknejo. Medtem pripravimo zelenjavo in zavremo vodo. Vse sestavine damo v blender Vitamix in dolijemo toliko vode, da dobimo željeno gostoto juhe. Mešamo približno 1 minuto, da dobimo fino gladko kremo. Prelijemo na krožnike in odnesemo na teraso ali še bolje na travo. Vržemo dol čevlje, naredimo kolo v desno in levo, se usedemo, prekrižamo noge kot mali Buda, zapremo oči in mmmmm. Z nami se veselijo tudi večerne ptice in murni.

Naredite si lep vikend, še prej pa mi zaupajte kakšna je vaša najljubša juha, prav? Pa, pa.

This entry was posted in Na zdravje, Veganski kotiček and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Presna veganska juha s semeni chia

  1. Manca says:

    Tole bomo pa takoj danes “skuhali”. Kakšen teden nazaj sem kupila chia semena in jih obožujem. Skoraj vsak dan si za zajtrk pripravim tvoj chia puding.
    Od juhic pa imamo najraje variante z rdečo lečo. Leča je osnova, zelenjava pa je sezonska – pozimi ponavadi buče in por, poleti in jeseni najpogosteje paradižnik in bučke, spomladi koprive ali špinača s šparglji. Pripravim jo kot samostojno jed – gosto, kremasto, saj dušeno zelenjavo običajno zmiksam v gladko kremo preden jo dodam kuhani, razpuščeni leči. Če ne bi bila presnojedka bi ti z veseljem napisala točna “navodila”.
    Lep in vsaj malo sončen vikend.

  2. janez says:

    Sestavin, da se ti zmeša, ampak priprava pa tako enostavna, da se bom mogoče še sam lotil “kuhanja” in tako dosegel dvoje: imel odlično jed, pa še žena bo vesela. Kako bo z otrokom bom pa še videl, ampak mislim, da bo tudi hčeri všeč. PREIZKUS DANES, POROČILO SLEDI. Moram pa priznati, da si pri receptih zelo izvirna in res ne vem zakaj ne bi vse skupaj lepo uredila v bestseller kuharico!?

  3. deep she says:

    Hvala za recepte, ki jih prijazno deliš z nami. Hranim.
    In ob priložnosti pripopam še kaj svojega.

    Kolo? Je bilo. Moje – dvakrat v levo in dvakrat nazaj hahahha;)
    Budek s prekrižanimi nogami in zaprtimi očmi? Je tudi že bil. In še bo.
    Ptice? Tudi .. Začele so z zgodnjim jutrom in še vedno neutrudno pojejo in krasijo ta svež nedeljski dan …

    “Življenje je cvetoča skrivnost”, prav res ..

    p. s.
    veseli me, ko naletim na slovenske zapise. z angleškimi se moram kar malo namučit (sploh, ko sem prebirala ene tvoje zapise za nazaj – krasno.), ampak je vredno, v vsakem primeru, to pa. Pozdravljam!

  4. Sabina says:

    Tud’ jaz preizkusim. Ne dvomim o okusu. In sploh… tale semena so me sedaj naravnost zasvojila…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s