Jalapeno smoothie

Jesen je v gozdu, na listih, v zraku! In naša trepetlika in trdoleska sta že odeti v sončno rumeno-rdeče ogrinjalo. In vsi ji ploskamo. 🙂

In da jesen ni več daleč sem začutila tudi sama. Kar naenkrat mi je “zapasal” jabolčni zavitek in slivova pita, jabolčna pita, jabolka s karamelom in slivovi cmoki ter čaji s pomarančno lupino in cimetom pa kakšen rižev narastek bi se mi tudi prilegel. Aaaaj! Ker pa te sladke razvade čisto preveč razveselijo moje živalce sem si rekla: “Punca, pamet v roke”, in si raje privoščila odličen smoothie s čilijem. 🙂 Tak karakter sem bila danes, za jutri pa še ne vem.

Priporočam ga vsem, ki ste nagnjeni h kandidi in sladkosnedstvu pa tudi drugi ljubitelji smoothiejev kdaj pa kdaj le zamenjajte svoje sladke sadne mešanice s še bolj zdravo zeleno varianto.

Za en velik kozarec potrebujemo:

1 majhen avokado

2 majhna korenčka

1 kumaro

1 bučko

1 paradižnik

1 skodelico špinače

1/2 jalapeno čilija

2 cm košček ingverja

sok pol limone

1/4 žličke vanilije

Avokado, korenčka, paradižnik, čili, ingver in vanilijo damo v blender Vitamix ali kakšen drug, seveda.  Iz kumare, bučke in špinače stisnemo sok z Green Star ali podobnim tipom sokovnika.
Sok vlijemo v blender, dodamo še sok polovice limone in mešamo dokler ne dobimo
lepo kremastega smoothieja. Če sokovnika nimate, lahko vse sestavine zmešate v blenderju.
V tem primeru vzemite le polovico zelo majhne kumare in bučke in dolijte 2 dcl vode.

 Kako pa je z vami? Ali tudi vam jeseni bolj teknejo malo močnejše močnate jedi ali pa je vaš okus neodvisen od letnega časa? Povejte.

This entry was posted in Veganski kotiček and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jalapeno smoothie

 1. janez says:

  Odlično, verjamem, da zdravo šepaše, ampak če povem po pravici: veliko bolj bi se mi prilegli dobri češpljevi cmoki, pa en dober kompot, da jih poplaknem po grlu. Lepo bodi!

 2. sabina says:

  Tole bi se pa meni, po dnevu zelo sladkih obrokov nadvse prilego! Jutri zjutraj si zmiksam in odnesem s sabo. Za zajtrk bo mandljevo mleko z jagodami:). mislim, da jih bom spraznila preden bo zima. A našije, slive, hruške, grozdje in jabolke s Ptuja smo že pospravili…. Joj, zares že diši po jeseni.
  Použij vso lepoto okrog sebe in dobrote, ki se ponujajo!
  Pomežikec

 3. Rumi says:

  Vaša trepetlika je pa res pohitela. Saj je že čisto zlata!
  Ja prav imaš, da bi bilo dobro večkrat naše sladke mixe zamenjati za kaj čisto zelenjavnega. S sladkimi sadnimi okusi smo čisto zasvojeni. Sama sicer ne uporabljam nobenega sladkorja ali sirupov ali suhega sadja ampak kljub temu zaužijem čisto preveč sladkorja s sadjem. Kot pravi Gabriel Cousens naj bi bilo sladko sadje na jedilniku le sem ter tja in ne vsak dan. Jaz pa imam takole jeseni, ko je domačega sadja v izobilju kar naprej v roki kakšen sočen sadež. Ko grem mimo drevesa roka kar sama seže med veje in….

 4. Gourmet says:

  Ja, že jeseni mora biti hrana “MOČNEJŠA” – se pa že kar bojim zime, ko bo telo hrepenelo po ogljikovih hidratih in se hkrati branilo mraza – kako naj se prisilim, da grem v ledenici tečt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s