Februarsko jutro na potepu

Na Prešernov dan se je, tako kot vse druge dni, v gozdu okrog nas žagalo in podiralo in uničevalo ter postavljalo spomenike vsemogočnemu človeštvu, katero si zasužnjuje in lasti vse kar je. Sraka se je drla in divje letala okrog, a je vseeno ostala brez doma. Jaz pa sem jokala, pol zaradi dreves in pol zaradi utrujenosti. Ampak jutro in večer sta bila vseeno lepa.

Jutro je kotalilo sonce po zasneženem bregu navzgor.

In objelo oreh, ki je lep prav zato, ker je star in grčav.

Pokleknilo je k suhi roži, ki ve, da ne more cveteti celo leto in se mirno predaja minljivosti.

Na prisojnem pobočju se je prekrižanih nog usedlo pod brezo, ki kljub temu da raste sama, ni nikoli osamljena, saj ve, da v njej živi celo vesolje.

Na koncu pa se je še usedlo na štor in potegnilo travo za ušesa – tisto travo, ki raste in raste kljub vedno novim oviram.

Zvečer pa smo izdelovali origami kuverte in se učili angleščino – tisto pravo britansko, tako da se bom lahko, ko se bosta s Camillo ločila, s princem Charlesom poročila jaz in se z njim pogovarjala, tako po domorodsko angleško, o ovcah in pasmah petelinov in mu dopovedala, da res ni kraljevo s puško strašiti po Balmoralu in pobijati fazanov.

Ko sem se ulegla so what a load of cobblers-i in let’s have a butchers-i začeli igrati kriket z good fettle-i in tako sem zrla v snop svetlobe na steni, dokler se mi oči niso spremenile v zvezde. Ob treh pa sem z neba zaslišala glasne lamentacije lune, ki je vzdihovala nad svojim velikim trebuhom.

Želim vam lep konec tedna.

Advertisements
This entry was posted in Oh, Joy! and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Februarsko jutro na potepu

 1. Rumi says:

  Joj Tanja, saj boš dobro premislila preden boš dahnila usodni DA, kajne? Meni se zdi, da je angleški dvor čisto preveč dolgočasen kraj zate 🙂 .
  Tale post po domiselnosti, iskrivosti in nagajivosti, vsaj po moji presoji, prekaša vse prejšnje. Toliko otroške domišljije, nagajivosti in radoživosti. Pa tako spretno vkomponirane med prekrasne fotke. Čudovita “inštalacija” za dušo. Post, ki odžene nejevoljo, skrbi, črne misli. Post na katerega bom še velikokrat kliknila.

 2. Sabina says:

  Tanja, hvalaaaaa! Naj bo tudi tvoj konec tedna lep in miren in navdihov poln!
  Slikovito. Za pobeg na sprehod in potem tea time at 17.00 🙂

 3. janez says:

  Zapis kot kakšen neverjeten japonski origami! Res je lepo v tvojem koncu in tisti, ki prebiramo tvoj blog imamo res srečo! Srečo, ker smo in srečo ker vse tvoje lahko gledamo in beremo. Da bi jo čim več, imela tudi ti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s