Sirotišnica v Khandbariju: še 259$ do zmage

Pa smo že skoraj na cilju. Manjka nam samo še 259$. Ampak ker skoraj ni še nikoli zajca ujel, kot pravi pregovor in ker nam je preostalo samo še 6 dni, je tukaj še last call.

Najprej pa iskrena hvala vsem tistim, ki ste darovali in s tem zagotovili, da bodo otroci vsaj še eno leto lahko spali v posteljah, dobili na dan dva obroka riža in hodili v šolo.

Verjetno vas zanima kdo so ti otroci. Takole jih je predstavila Dunja, ki je bila kot prostovoljka v sirotišnici 16 dni njihova mami.
Starejša dva sta 12-letna Kopila in Robin, ki edina že lahko komunicirata v angleščini in sta postala moja uradna prevajalca. Kopila je malo sramežljivejša, ampak izredno pridna in fejst punca, ogromno pomaga tudi Auntie v kuhinji in marsikdaj prevzame njeno vlogo, pripravlja in razdeljuje hrano, pospravlja … Pa kako riše! Robin pa je že kar preveč idealen, mogoče sploh ni čisto resničen, haha, en tak »izmislek«, kot bi rekel Kljukec s strehe. Dobro, res je, da odrašča v malo bolj posebnih razmerah kot večina sovrstnikov, ampak ta poba je tako zelo odgovoren in zanesljiv, ima tudi posluh za sočloveka, da samo strmiš. Vljuden, prijazen, ustrežljiv, blaga duša, ne sili v ospredje, izjemno nadarjen je tudi za šolo, želi postati zdravnik (in prisegla sem si, da bom pomagala, kolikor se bo dalo, da mu uspe). Potem 10-letni Santosh, lepotec, izjemen športnik, eksploziven, spreten, vzdržljiv, lahko bi bil fuzbalski reprezentant, hkrati pa priden tudi za šolo, veliko mu je pomenilo, če si ga pohvalil, čeprav se je trudil to skriti … Prav tako desetletnik Sammar je pa tisti z največjim nasmehom in z iskricami v očeh, takoj je bil »moj« –  kot pri vseh ljudeh, ki jih srečaš, je tudi pri otrocih ali pa učencih tako, da so ti nekateri takoj simpatični, takoj jih vzljubiš. Prišel je zadnji, šele pred kratkim, ves čas bi se igral in zabaval, s šolo pa ima velike težave, edini med sicer strašno bistrimi mulčki. 9-letni dolgolaski Sangita in Sandhya sta  bolj tihi, zadržani punci. Prva  zelo dobro bere angleško in sem mislila, da res obvlada, samo potem se je izkazalo, da razume pa trenutno še bolj eno figo. Sandhya je neopazna, marljiva miška, vse naredi, še preden dobro rečeš, ena taka mila zlata deklica … Dva sta dopolnila 8 let — Sova in Nabin, prva glasna in vedno nasmejana, tudi zelo bistra, mali suhljati Nabin pa se ponavadi drži bolj zase, najde svoj prostor za učenje, vedno iz kakega kota spremlja dogajanje, samohodec … Edino s Sammarjem sta občasno bolj eksplozivna mešanica; kadar sta skupaj, odmeva smeh, podita se naokoli in ju ne moreš ustaviti … In nazadnje hišna škratka, 7-letni Sundar in 6-letna Kinari. Dva pritlična navihanca, izredno inteligentna, vedno s prisušenim smrkljem pod nosom, dokler ju ne usmeriš pod pipo. Sundarja je en sam smeh, še preden ga dobro pogledaš, ima že usta do ušes, sonček; Kinari je bolj previdna, najprej se prepriča, ali si vreden njene pozornosti. Rada je in je krepka punčara, kar malo trebuščka najdeš pod majico, čeblja pa še čisto otroško; ob njej največkrat začneš razmišljati, kako hudo mora biti otrokom, ker ni mamic in očkov, h katerim bi se lahko malo stisnili …

Če ste se tudi vi odločili, da boste s svojim prispevkom pomagali, da zberemo vsaj 4000$ in s tem zagotovimo sirotišnici stalno mesto na strani Global Giving in s tem možnost za reden dotok denarnih sredstev, prosim kliknite na stran Global Giving kjer boste lahko darovali. Že vnaprej iskrena hvala vsem, ki se boste odzvali.

Misel, da smo s skupnimi močmi pomagali obdržati dom tem otrokom, nam bo polepšala dan.
Pa pohitite, kajti časa je samo še do 30. aprila.

Pa še nekaj najnovejših fotk, ki jih je posnel Tejanath, ko sta z ženo Tulso razdelila nova, večja oblačila.

This entry was posted in Naredi dobro delo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sirotišnica v Khandbariju: še 259$ do zmage

 1. Sabina says:

  Draga Tanja!
  Nisem vedela,dagre za določeno vsoto… Šest dni je tako relativnih,a … tvoj klic zelo slikovito vabi!

 2. janez says:

  odlično in sploh ne dvomim več, da jim/vam/nam bo uspelo. Tanja, hvala ti, da si nam dala priložnost.

 3. janez says:

  samo še dobrih 180;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s