Cvetovi sonca in kamenja

100_7172m

100_7201m

Včasih med dežjem posije sonce in osvetli oblake, da so videti skoraj neresnični. In jaz grem gor in grem višje, iskat mavrico. Včasih se veter za trenutek ustavi in slišim tišino v sebi in čebele in smeh, ki je čudno podoben mojemu.

Včasih pride kakšen poseben teden, tako dragocen, da ga v nedeljo zvečer, ko oči lika srajco, zavijem v izvezen prt moje prababice in ga spravim na najvišjo polico. Zaradi bolezni sva tudi midva našla drugačen način, da sva. V tišini sediva na terasi in opazujeva neskončen ples listja, svetlobe in vetra. Bela majhna roka na rjavi, utrujeni od dela in skrbi.

100_7198m

100_7193m

Prinese mi velike, debele šope sivke. Vidim rumene metulje s črnimi črtami in okrogle dlakave čmrlje, ki pridejo opoldne pet hvalnico tem rastlinam sonca in kamenja. Nekaj jo bomo uporabili za peko, večino posušili za čaj, ki pomirja in tolaži živce in včasih prinese celo sen.

Lep dan.

This entry was posted in Garden of Eden and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cvetovi sonca in kamenja

  1. Sabina says:

    Draga Tanja, razen, da so fotografije čudovite, tole hkrati spodbudi, drami, boža in daje upanje ter osebi, kot sem, v kotičke prikliče solzice. Tiste drobne, skozi katere vijejo vse najlepše želje zate. Zavij jih v prt ter močno drži. Velikooooo jih je!
    Objemček

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s