Krokar in kos

100_8736m

Tiho jutro z nežnim dežjem, ki neguje in ne zmoti niti najbolj krhkega med cvetnimi lističi. Koraki na dovozni poti zmotijo krokarja, ki v močnih krempljih drži nebogljenega slepca in ga s slastjo trga s svojim velikim črnim kljunom. S predirljivim krikom se dvigne s tal, še enkrat zaokroži nad plenom in izgine v sivi tišini neba.

Vrt je svež in srečen in vse rastline rastejo, rastejo, živijo z vso svojo zeleno bitjo. Za začetek dneva sladek okus jagod, šumenje dežja in kuštrava pesem kosa, ki jutro za jutrom, dan za dnem, poje samo o veselju, samo o življenju.  Opoldne, namesto kosila, sveže stisnjen sok iz solate, listov grmaste špinače in listov mlade kolerabice. Vse kar zraste na domačem eko vrtu je dragoceno in ničesar ne gre zavreči. Delu staršev, soncu, dežju, milijonom drobnih organizmov v zemlji in nepopisni moči semen sem hvaležna iz dneva v dan, saj zaradi njih lahko sem. Srečna.

100_8787m

100_8588m

Želim vam miren preostanek dneva.

This entry was posted in Garden of Eden and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Krokar in kos

 1. Sabina says:

  Človek ostane kar brez besed. Ena sama lepota. Hvaležnost. Ljubezen.
  Na zdravje, Tanja!

 2. janez says:

  A v vašem koncu je tudi veliko krokarjev? Ne morem verjeti od kod so se pojavili, saj jih prej nikoli nisem “porajtal”. Razmišljam, da jih saj vsaj pri nas mogoče privablja prekomerno polivanje travnikov z gnojevko. Kaj veš? Je pa pri nas druga, resnična nadloga, množica rdečih polžev, ki so se tudi pojavili kar na lepem, ampak res v kolonijah in da boš vedela, naš vrt jim je bistveno bolj všeč, kot travniki okoli njega. Sploh ne gre drugaće, kot da jih fizično odstranjujem (pobiram). Pa: čakam, nov post 🙂

 3. Damir says:

  zdajle prebrau, in waw… zdi se mi kot da res čutim te besede…
  ni kaj, lepo 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s