Kako tiho je prišla jesen

100_9460m

100_9464m

Kako tiho je prišla jesen. Morda je prišla s hribov, na krilih hladnega vetra, morda kar sama, globoko iz gozdov, zavita v šumeče krilo iz listja, ki sem in tja že dobiva rumen in oranžen nadih.

100_9424m

100_9449m

100_9428m

Prišla je tudi na vrt, kjer njen mil sončev nasmeh odseva v vsakem cvetu, v sladkih sadežih in v zaspani pesmi malega žabca, ki se skriva pod velikimi listi bučke. S svojo hladno sapo se je dotaknila tudi slepcev, ki so se že zatekli v varno naročje zemlje.

Ure in ure opazujem lastovke, te najbolj vesele med pticami, ki dan za dnem proslavljajo tako modro, kot temno nebo in z neprestanim letanjem pripravljajo svoja drobna telesa na dolgo pot v kraje, ki jih ima sonce najraje. In opazujem deblo ter mirne suhe veje starega hrasta, ki ničesar ne obžaluje in raste čisto sam in podpira celo nebo.

100_9405m

100_9387m

Ko z neba seže stara skrbna roka in prekrije gozd z mehko temo, izvezeno z zvezdami in svetlikajočo se nitjo mesečine, se s pesmimi ter kozarcem poletnega sonca stisnem h kaminu in berem besede ljudi, ki so mi tako ljubi in zaradi katerih je svet še lepši – tako lep, da že skoraj meji na bolečino.

Želim vam miren in prijeten teden.

This entry was posted in Garden of Eden, Wildflower Moments and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kako tiho je prišla jesen

  1. Sabina says:

    Res diši po jeseni… in tale pri vas tako sladko vabi, da pobegnemo vanjo in jo použijemo z vsemi čutili…
    Vse lepo in dišeče in sladko tebi in vsem vam!

  2. janez says:

    Pa ne , da je leto res že tako daleč, da bomo začeli o jeseni. Saj še sploh poletja ni bilo, halo! Vidim, da vam vrt dobro vrača, če pa je tam premalo jo očitno malo mahnete na travnike in otresete z grmov kar je dobrega. In tega ni malo, samo kaj, ko slepci niso samo v zemlji, ampak jih je vse več med nami. Lepo bodi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s