Little Birds

101_9958m

101_9987m

Lying in bed by the window I’ve been watching the Bird Channel all day long. Little birds all have very important work to do, especially so in winter. Day after day they must keep the Universe happy. And the Universe delights in Song. So, even if their little feet are numb from cold or if their tummies hurt really badly, they turn all their pain and misery into a song. And that is Art.

So, it’s my wish, that in the coming year we all become little birds, making melodies and tunes not just out of our happiness and joy (anyone can do that) but also out of our despair and pain, loneliness and sadness. Because that’s why we’re here… to offer something of our small selves to the world.

This entry was posted in Tiny Poems, Wildflower Moments and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Little Birds

 1. janez says:

  in s temi prelepo zapisanimi željami bom lahkotno zaspal in radostno vstopil v novo leto. upam, da tvoji čudoviti ptički ne bodo preveč pod udarom raket in petard in da ti bodo jutri navsezgodaj polepšali prvi novoletni dan.

 2. Sabina says:

  Janez je tako lepo zapisal, da se mu pridružujem, čeprav malce z zamudo…
  Upam, da si radostna vstopila v novo leto! Ti! Vi vsi! In vaše siničke!
  Naj bo polno novih upanj in uresničenih sanj!

 3. Nada says:

  Draga Tanja!
  Zdaj sem pa rekla, ni fer, da se ne oglasim. Tolikokrat prebiram my wabi sabi world, toliko lepega najdem tu, ti pa ne ves tega. Tako kot ptice imas tudi ti pomembno delo v vesolju – zapisujes lepe misli, sestavljas prelepe tanke in haikuje, ustvarjas cudovite fotografije in nam , tvojim obcudovalcem , polepsas zivljenja. Saj ves tisto – ce si resil eno zivljenje, si resil cel svet! In ti, ki bi rabila najvec pomoci, pomagas nam. Zato se naprej deli z nami svojo ustvarjalnost, zapisuj prelepe misli o naravi, vsak utrinek oblikuj v pesem, mi jo bomo z veseljem prebrali in resila bos marsikatero zivljenje dolgcasa, sivine….
  Ker nimam tvojega telefona, sem uporabila Gorazdovega za novoletni sms. In dobila nazaj ptico! In odprla pod “favorites” my wabi sabi in nasla ptice! Ker sem prehlajena tudi jaz obcudujem ptice skozi okno, kako hodijo po hrano. Zal so moje fotografije narejene s telefonom, dobila sem idejo, da se opremim s pravim objektivom , saj ni lepsega kot pisane ptice na sliki. No vidis, tvoje delo….

  Draga Tanja, naj bo tole leto tvoje najboljse! Nada

  • Tanja says:

   Draga Nada,
   ne moreš vedeti, koliko mi pomenijo tvoje prijazne besede. Vedenje, da lahko nekomu polepšam dan, kar takole iz postelje in le s kratko pesmico, mi je vlilo novih moči in veselja (tudi do pisanja, tu na blogu).
   Želim ti hitro okrevanje in seveda, da se ti čimprej povrnejo vse moči. Vse lepo tebi in tvojim. Novoletno voščilo še pride. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s