Morda tišina

Pozdravljeni,

102_0393

102_0364

102_0395

Bolj tiho je tu okrog. Se mi zdi, da je tja do pet vrstic ravno dovolj za vse kar imam povedati. Tako ali tako je vsepovsod preveč hrupa, preveč glasov, preveč mnenj za katere vsakdo misli, da jih mora nujno izrazit. Se mi zdi, da večna tišina borovca velja vsaj toliko, mnogokrat pa celo več kot najbolj glasno izraženo mnenje tega ali onega med nami. Nerodno je le, ker je večina med nami zaradi stalnega hrupa že skoraj oglušela, tako da tistega, kar na ves glas ne tuli sploh ne slišimo več. In zato danes ena o tihi živalici, ki nas uči, da lahko jasno vidimo tudi v temi:

Ob treh ponoči, tudi on

pride ven

opazovat luno,

droben krtek

z žametno kožo

Naj bo vaš teden lep, na trenutke morda tih, predvsem pa brez strahu pred navidezno temo.

This entry was posted in Tiny Poems and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Morda tišina

  1. janez says:

    Ja, Tanja, smo pač v času, ko mora biti vsak glavni, ampak to praviloma tisti okoli njega sploh ne opazijo in zato je potreben kraval, pa najsibo to s petardami, tuljenjem, mogočnim ¨auspuhom¨,radiom do konca na glas, pa še bi se kaj našlo. Če vsega tega ne počneš, si pa kar malo čuden, zamorjen in asocialen. Čudni časi, čudne vrednote in še dobro, da imamo krtke, skovirje in čudovit teloh :).

  2. Nada says:

    Draga Tanja, kdor zna v petih vrsticah povedati tako veliko je mojster, umetnik ! In ustavarjanje sodi v tisino in mir,kajne ? In vsak od nas bi moral iskati zase mir in tisino. Za mene sta prav zdravilna vsak konec tedna. Takrat sele obcutim pravo zivljenje, ne v natrpanem urniku tam doli! In takrat opazim krtke, teloh, mah….in sem hvalezna vesolju, da vse to obstaja.Tvojega pozdrava 8.marca sem se zelo razveselila, mehki mah me je pobozal, hvala ti. Nada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s