Divji cvetovi /Wild Blossoms

V dežju

se njene razpokane rjave roke

nežno odprejo in

iz njih požene

na tisoče in tisoče

divjih cvetov

—-

In the rain

her cracked brown hands

open gently and

into the sky they shoot

thousands upon thousands

of wild, wild blossoms

Advertisements
This entry was posted in Tiny Poems and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Divji cvetovi /Wild Blossoms

 1. Sabina says:

  Zelo lepa!
  Jaz spomladi pohodim vse pasje kakce, stopim v vsako lužo in zagazim v vsak kos blata. Vedno zrem v le krošnje grmov in dreves. Vsak dan znova in znova opazujem, pa se nikoli ne naveličam. Poseben čar je v prebujanju narave. Posebni navdihi se rode…
  Ujemi jih kaj tudi zase, Tanja! Čim več!

 2. janez says:

  Tanja, sploh se ne čudim, da te “čudeži” narave navdihujejo, te pa občudujem, ker znaš vse te skrivnosti, lepote, bežne trenutke tako lepo ubesediti in ko na eni strani neizmerno uživam, ob branju tvoje poezije se na drugi zgrozim, ko berem kaj počnemo z naravo in to samo zato, ker mislimo, da smo s takim početjem lahko “bogatejši”, npr.: onesnaževanje svetovnih morij z odtekanjem radioaktivnih odplak iz jedrske centrale Fukušima, katero svet samo opazuje in si za nesporne posledice tega odtekanja dnevno izmišlja vsemogoče razlage. O pravi pa vsi kar molčijo.
  Lepo bodi, pa privošči si kakšnega dobrega velikonočnega zajčka:)

  • Tanja says:

   Ja, Janez, Fukušima je čista grozljivka, a nikjer nič ne piše o tem, ker to seveda ni pomembno, če je sevanje v radiu 200 milj okrog Fukušime že 70.000-krat večje, kot je bilo po eksploziji atomske bombe v Hirošimi. Tudi ni pomembno masovno umiranje vseh morskih živali na zahodni ameriški obali, ki imajo zaradi visokega sevanja dobesedno prežgane notranje organe. Pomembno je, da vemo, kateri trgovec ima v torek najcenejše piščance, pa zelo dobro je za naše zdravje, ko izvemo, da je bila proti g. Jankoviču vložena stodvaindvajseta 🙂 obtožnica, prav tako pa je pomemben podatek, brez katerega skoraj ne bi zmogli, da ima Hrvaška 101 milijonarja. Fuj in fej, ti naši mediji, večina le-teh! Iz niča ustarjajo nekakšne senzacije…ljudje pa vsi veseli in zadovoljni ob pirčku potem lahko razpravljajo o teh hudo pomembnih stvareh, Fukušima pa jim cvre še tistega nekaj, kar jim v lobanji še deluje. Ampak, kdo bi se s tem obremenjeval, ko je pa čas za šunko!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s